Ditt första akvarium

Äntligen har du skaffat dig ett akvarium eller tänker på att göra det. Dock är det en del saker som du behöver tänka på innan. Fiskarna ska såklart trivas och må bra i deras nya hem och du är den som kan göra det möjligt för dem.

Att tänka på när du anlägger ditt akvarium

Det första du behöver tänka på när du ska anlägga ditt akvarium är placeringen av akvariet. Du bör då ha i åtanke att akvariet inte ska stå i direkt solljus, därmed behöver du leta efter en mörkare plats i rummet. Detta för att undvika tillväxt av alger. Efter att du har bestämt platsen och lagt upp akvariet ska du rengöra det med varmt vatten och en speciell trasa.

Det som är kvar efter rengöringen är akvariets delar som ska läggas in och installering av pump och doppvärmaren. Efter det fyller du akvariet till hälften med vatten och kan även lägga i växter och rötter och sedan fylla på med resten av vattnet. Sätt i kontakterna till doppvärmaren och pumpen och tänd belysningen.

Sist men inte minst tillsätts vattenberedningsmedel och därefter ska fiskarna introducerat till akvariet. Läs noggrant om hur länge du borde vänta och om du inte redan har ett hemma se till att handla online redan nu.